Heippa! Talvea odotellessa on tullut tehtyä 4 kaulaliinaa uudesta "pampula" langasta. Olen käynyt 2 kertaa oman kylämme käsityöpuodissa tiistai-iltapäivisin neulomassa ja vaihtamassa ajatuksia muiden käsityöihmisten kanssa. Olemme neuloneet, virkanneet ja jutelleet niitä näitä käsitöistä ja käsitöiden vierestä. On ollut mukava vaihtaa ohjeita ja neuvoja, sekä neuloa ihan vaan  hyvässä seurassa. 

Tiistaina 4.11 ostin 1 kerän Katia "pampula" -lankaa. Aluksi silmukoiden luominen tuotti päänvaivaa. Loin silmukat puikoille useampaan kertaa. Kun viimeisellä sain silmukat luotua aloitin itse neulomisen. Nelominen ei sekään ottanut onnistuakseen vaan kerin ja purin lankaa edestakaisin, kunnes hoksasin mistä kohdasta lankaa silmukka pitää tehdä. Tämän jälkeen kaulaliina alkoikin valmistua silmissä. Ensimmäisen liinan tein itselleni pirtsakasta pinkistä langasta. Seuraava tuli tehtyä mustasta ja 2 seuraavaa purppuran värisestä pampulalangasta.

2065092.jpg2065088.jpg2065082.jpg

Sain tehtyä valmiiksi myös salomoninsolmuhuivin, jota tein tiistaina 4.11 puodin nurkassa. Kolmiohuiveja on tullut tehtyä jo sen verta monta, ettei huivin tekemiseen mennyt kauaa. Tällä kertaa huivista tuli tämän näköinen.

2065080.jpg

Olin jälleen tiistaina 11.12. käsityöpuodin nurkassa neulomassa. Tällä kertaa neuloin siskon hiukan keskeneräistä Mambo langasta aloitettua kaulaliinaa. Käsityöpuotiin oli tullut myyntiin hahtuvalankoja joten olihan sitä ostettava pari kerää. Kotona aloitinkin sitten tekemään harmaasta kirjasvasta hahtuvasta lapasia. Nyt lapaset on pesty ja kuivamassa. Tein lapaset samalla ohjeella, kuin mitä olin käyttänyt aiemmissa hahtuvalapasissa. Lanka vaikutti minusta samalta, mutta pienenä yllätyksenä pesukoneesta löytyi pienen pienet lapaset. Ryhdyin heti venyttämään lapasia muotoon ja mahdollisesti käteen sopivaksi. Lapaset kyllä venyivät ja ne toivottavasti mahtuvat saajansa käteen, koska hän ei ole kovin "suurikätinen." Laitan kuvan lapasista, kunhan ne kuivuvat ja saan ne kuvattua. 

 Nyt voinen taas sanoa: MITÄ TÄSTÄ OPIMME! Kun neulon toisen hahtuvakerän osaan varautua suurempaan kutistumiseen ja tehdä työstä riittävän suuren.