Kerroinkin jo aiemmin ostamistani kahdesta hahtuvakerästä. Ensimmäisistä lapasista tuli pienen pienet pesun jälkeen, mutta onneksi mahtuivat pitäjän kätösiin venytyksien jälkeen. Seuraavaksi aloitin oranssista langasta lapaset, mutta tällä kertaa suurensin kokoa.  Koko lapasesta tein n. 10 cm pidemmän. Peukalosta tein 9 cm pitkän. Pesun jälkeen lapanen oli juuri sopiva omaan käteeni. Jes! Oppia ikä kaikki. Nyt on sitten tiedossa tämän langan käyttäytyminen pesun jälkeen.

Ennen huovutusta lapanen oli n.41 cm pitkä ja 12 cm leveä, pesun jälkeen pituus oli n.30 cm ja leveys 10 cm.

      2090652.jpg                       2090657.jpg

     Ennen pesua                                                                          Pesun jälkeen

Tilauksesta tein harmaasta hahtuvasta miehelle lapaset. Se olikin taas uusi haaste. En ole aiemmin tehnyt hahtuvasta miesten kokoa. Mietin taas tarkoin miten suuren lapasesta teen, jotta se huovutuksen jälkeenkin mahtuu miehen käteen. Tein lapasta 15 cm 40 silmukalla, jonka jälkeen lisäsin 4 silmukkaa. Ajattelin, että leveyttä saa olla enemmän kämmenen kohdalla, mutta ei välttämättä varressa. 44 silmukalla neloin lapasen loppuun saakka. Koko lapasen pituus oli noin 44,5 cm ja leveys 12,5 cm. Pesun jälkeen samat mitat olivat pituus n. 30 cm ja leveys 10,5 cm

Nyt se talvi sitten tuli oikein ryminällä. Lunta satoi viikonloppuna hurjasti. Koko suomessa riehui talvimyrsky. Useat kotitaloudet olivat ilman sähköä, mutta onneksi meillä valot paloivat, eikä tarvinnut kynttilän valossa hahtuvalapasia neuloa. Pesukoneeseen en lapasia uskaltanut laittaa, ennenkuin tänä aamuna, kun olin jo melko varma etteivät sähköt lähde. Lapaset peseytyivät ja kutistuivat. Venytin niitä heti pesun jälkeen rivakasti, mutta päätin viedä lapaset märkinä saajansa venytettäväksi. Näin lapasista tulee riittävän suuret, kun saaja itse venyttää ne oikeisiin muotoihin. Loppu hyvin kaikki hyvin. Taas on yhdet lämpöiset kädet lisää.