Heipparallaa! Ajattelin hiukan päivittää mitä on tullut tehtyä. Ei kummallisia, mutta jotain kuitenkin. Ihan tumput suorina ei siis olla oltu.

HELPPOA ja NOPEETA, se on tämän päivän nimi neulomuksissani. Uudesta Novitan talvi lehdestä bongasin ohjeet PomPom -langasta tehtyyn kolmiohuiviin. Kolmiohuiviin luotiin 35 silmukkaa. Koko huivi neulotaan aina oikein. Kaksi ensimmäistä kierrosta tehtiin normaalisti, mutta seuraavalla kierroksella aloitettiin siirtämään kierroksen alussa 5 pampulaan oikealle. Nämä muodostavat huivin reunoihin hapsut. Huivia jatkettiin siten, että joka 3 krs. huivin molemmista reunoista kavennettiin 1 s neulomalla 2 s oikein yhteen.  Huivi oli helppo ja nopea tehdä, kuten otsikosta saattaa jo arvata.

 Tässä kuva tekeleestä. En saanut kovin hyvää kuvaa, koska ei ollut mallia, kenen hartioilla huvin olisi voinut kuvata.

 

Toinen ohje samalle langalle jota testasin oli kaulaliina. Kaulaliinassa siirrettiin jokaisen kierroksen alussa 2 pampulaa oikealle, ne jäivät kaulaliinan reunaan hauskoiksi lenkeiksi. Kaulaliinaa neulottiin jokaisen pampulan jälkeen kaksi  oikeaa silmukkaa ohuesta langan osuudesta. (yhteensä silmukoita oli 8 kpl, kaksi silmukkaa, pampula jne.)

Olihan se pakko kokeilla Suuri Käsityölehdessä ollutta ohjetta heijastin pöllöön. Ostin ohutta heijastinlankaa ja huomasin heti, että lanka katkeaa todella herkästi, se vaikeutti silmukoiden tiukentamista ja omasta mielestäni pöllöstä siksi tuli hiukan harvan näköinen. Tässä tämä PÖLLÖ PÖKÖPÄÄ. Ei mikään hullumpi idea tehdä oman näköisiä heijastimia.