En ole pahemmin kerennyt tänne kirjoittelemaan tai laittamaan kuulumisia, mutta laitetaan nyt sitten edes vähäsen. Kesä on mennyt aika lailla töissä, joten käsityöharrastus on ollut hiukan jäissä.  Muuteman salomoninsolmu huivin olen tehnyt. Kun syksyn uudet langat tulivat, niin oli kyllä aivan pakko kokeilla Novitan Pom Pom lankaa. Novitan pampula langassa on huomattavasti pidemmät pampulat ja siten myös pidempi langan väli, kuin Katian Big Snow langassa, josta olen aiemmin tehnyt pampula huiveja. Novitan Syksy lehdessä oli ohje Pom Pom langalla tehtyyn neulottuun kaulahuiviin sekä virkattuun lenkkihuiviin. Täytyihän niitä kumpaakin kokeilla.

Virkattu lenkki huivi oli melko ovela. Ohje on helppo ja todella nopea. Jos olet laiska ja tahdot äkkiä valmista, niin tässä sinulle juuri oikea ohje:

Virkattu LENKKIHUIVI

Hyppää aluksi kahden silmukan yli ja tee ohueen lankaan aloitussilmukka. *Jätä kolme pompulaa väliin ja tee pompuloiden välisellä ohuella langalla 1 kjs*, toista *-* kunnes huivi on haluamasi pituinen tai kerä loppuu. Jätä huivin päähän kaksi pampulaa, katkaise lanka ja vedä silmukan läpi. Päättele. Kuvallisen ohjeen löydätte Novitan sivuilta www.novita.fi >neuleohjeet.

Mannekiini ei oikein tahtonut pysyä paikallaan, mutta jonkin näköinen kuva tässä nyt on tuosta virkatusta lenkkihuivista. Eli huivi on pelkästään suoraa ohutta rimpulaa, josta roikkuvat lenkit. Nätisti laitettuna lenkit näyttävät hauskoilta ja laskeutuvat kivasti. Koiruuden kanssa ei tuo nätisti asettelu oikein onnistunut :

Neulottu KAULAHUIVI

Pom Pomilla neulotussa huivissa ei puikon koolla ole väliä, koska silmukka venyy oikean kokoiseksi. Neulo aina oikeaa,(myös joka kierroksen ensimmäinen silmukka)  eli kaikki kerrokset oikein.

Hyppää kahden pompulan yli ja luo 5 silmukkaa seuraavasti: tee puikolle aloitussilmukka ohuesta langasta ( = kierrä lanka lenkiksi ja pidä sormella kiinni risteyskohdasta. Pistä puikko silmukkaan ja koukkaa lanka puikolla  lenkin läpi silmukaksi. Ota molemmista langoista kiinni ja kiristä silmukka oikean kokoiseksi), hyppää yhden pompulan yli ja tee uusi aloitussilmukka. Tee näin kunnes puikolla on 5 silmukkaa. Käännä työ. Neulo silmukat oikein. Neulo silmukka aina ohuellla langalla, siirrä pompula oikealla ja neulo seuraava silmukka. Neulo ainaoikeaa, kunnes jäljellä on 10 pompulaa ja päätä silmukat.

Menekki kumpaakin huiviin on yksi kerä. n. 100 g = 40 m. Huivit ovat kyllä keveitä, mutta itse tykkäsin enemmän Katian Big Snow langoista neulomistani huiveista. Kokeilin tehdä Novitan Pom pom langasta tuuheamma huivin, neulomalla aina pampuloiden väliin kaksi silmukkaa. Tein näin huivia reilut 5 senttiä, kun huomasin,että pampulat menevät lähes päällekkäin kerroksissa ja huivista tulisi näin todella paksu ja jäykkä.  Luultavasti lankaakin olivi kulunut tuplasti enemmän, kuin Big Snow tuuheisiin kaulahuiveihin.  Novitan syyslehdestä napatusta ohjeesta Pom Pom langalla tehty huivi näytti tältä.

                             

Aiemmin kesällä tein yhden vitivalkoisen salomoninsolmuhuivin ja toissaviikolla sain tilauksen tehdä työkaverille huivi. Tuumasta sitten toimeen. Lupasin,että huivin pitäisi valmistua kahdessa viikossa, jos oikein ahkerasti kaiken vapaa-ajan väkerrän. Töissä tuli oltua sen verran paljon,että sitä virkkaus aikaa piti etsimällä etsiä, mutta sain kuin sainkin huivin lauantaiksi valmiiksi, joten 9 päivää ja huivi oli valmis. Perjantai-iltana viimeistelin vielä Big Brotheria katsellessa hapsut tasamittaisiksi ja aamulla työkaveri sai niinsanotusti uunituoreen huivin. Huiviin käytin 4 kerää, joten varoittelinkin,että huivilla on sitten kokoa, mutta niin saikin pitäjän mielestä olla ja hyvä että huivi kelpasi. Huivin mitat olivat leveys 240 cm ja korkeus 90 cm.